Dr. Hauschka Cosmetica

“Echte schoonheid komt van binnenuit. De huid weerspiegelt deze schoonheid.”
-Elisabeth Sigmund-

Dr. Hauschka Cosmetica werd in 1967 ontwikkeld door schoonheidsspecialiste Elisabeth Sigmund, in samenwerking met Rudolf Hauschka op basis van de uitgebreide ervaring met het bereiden van geneesmiddelen.

Elk product van Dr. Hauschka Cosmetica bevat extracten van heilzame planten volgens een zorgvuldige samenstelling. Naast het gebruik van deze heilzame plantenextracten, wordt er ook gebruikt gemaakt van hoogwaardige etherische olien en wassen, kiezelaarde, thermaal water, amandelmeel, zijde en mineralen. De grondstoffen zijn bijna uitsluitend afkomstig van een biologisch-dynamische, gecontroleerde teelt, van het Demeter-keurmerk, percelen uit de vrije natuur of van Fair Trade projecten.

De teelt van de planten en de vervaardiging van de producten is gebaseerd op het principe ritme draagt leven van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie en tijdgenoot van Rudolf Hauschka. Deze natuurlijke ritmes zijn: warmte en koude, licht en donker, rust en beweging.

Dr. Hauschka Cosmetica maakt geen indeling in verschillende huidtypes maar ziet de huid als een totaal orgaan met dynamische huidbeelden. De natuurlijke ingrediënten stimuleren de huid in haar natuurlijke werking, in plaats haar extra te belasten.

De producten zijn vrij van chemisch-synthetische geur-, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Er zijn meer dan 100 verschillende producten voor gezichts- en lichaamsverzorging, haarverzorging en decoratieve cosmetica.

Voor een behandeling, een persoonlijk advies of meer informatie over Dr. Hauschka Cosmetica ben je van harte welkom in mijn praktijk.